Novosti

03.08.2022.
ГОДИШЊИ ОДМОР 2022.

Homeopatski centar će od 10. avgusta do 16. septembra raditi od 10:00 do 17:00 časova, subotom od 9:00 do 14:00, osim subote 3. septembra kada neće raditi.
detaljnije »

29.04.2022.
РАДНО ВРЕМЕ О ПРАЗНИКУ

Homeopatski centar će 2. i 3. maja raditi od 10:00 do 17:00
detaljnije »

18.04.2022.
Ускршњи празници

Homeopatski centar neće raditi 22. i 23. aprila. U ponedeljak 25. radi normalno.
detaljnije »

Posetite nas

O homeopatiji

Homeopatija je komplementarni način lečenja zasnovan na Prirodnim Zakonima izlečenja, posebno na stavu "slično se sličnim leči".

Homeopatiju kao racionalni sistem je uspostavio nemački lekar i hemičar Dr. Haneman (Dr. Samuel Hahnemann) krajem 18. veka. Već više od dve stotine godina homeopatija se potvrdjuje i naučno i praktično. To je kako nežan, tako i efikasan deo medicine. Lekovi se spravljaju od prirodnih supstanci i podstiču pacijentovu sopstvenu moć izlečenja.

Homeopatija je veoma logičan, bezbedan i izuzetno efikasan način lečenja. Ona se ne ograničava na otklanjanje simptoma kao cilj "lečenja". Ona pokušava da pronikne do uzroka bolesti, te njegovim ukidanjem da donese izlečenje. Bolest se posmatra kao ukupno stanje duha i tela, a ne kao poremećaj pojedinog organa. Stoga homeopatija ne veruje u davanje leka za svaku pojedinačnu manifestaciju bolesti, već se trudi da pronadje jedan - tzv. konstitucionalni - lek koji će da pokrije i razreši sveukupni pacijentov poremećaj. Ona posmatra čoveka kao celinu a ne fokusira se samo na bolest.

Homeopatski lekovi se pripremaju na takav način ( tzv. potenciranje ) da je krajnji rezultat beskrajno mala doza koja ne izaziva bilo kakve neželjene efekte, a nemaju ni toksično dejstvo. Stoga su idealni za decu i novorođenčad, trudnice i ostale pacijente koji zahtevaju posebnu brižljivost pri tretmanu.

Nedovoljna obaveštenost pacijenata često dovodi do toga da se ljudi obraćaju homeopatima tek kada bezuspešno potraže pomoć kod različitih specijalista, te izgube dragoceno vreme rešavajući svoju muku neadekvatnim sredstvima. Homeopatija najbolje pomaže u ranoj fazi razvitka bolesti kada je slika jasna i nepomućena neodgovarajućim tretmanom. Upoznajući se bolje sa mogućnostima homeopatskog lečenja pacijenti će biti u položaju da iskoriste sve prednosti takvog načina lečenja. To je glavni razlog postavljanja naše prezentacije na mreži.